Details

Dinsdag 4 juni 2024 van 09:30 tot 11:30 uur
Afgelopen
Langvennen-Oost 120, Oisterwijk

Wandelen DWARS door de West flank van Oisterwijk

De eerste dinsdag van de maand wandeling op 4 juni 2024 gaat door het westelijk gebied tussen Oisterwijk en Bosscheweg (N65) en door Heukelom. Dit is een overwegend open gebied. 

Het vertrekpunt ligt aan de noordwest rand van het dorp bij de fraaie Kerkhovense Molen in Oisterwijk, dit is een monumentale stenen stellingmolen uit 1895, die nog altijd in bedrijf is en toegankelijk is voor bezoekers. De molen is een juweeltje van bouwkunst in optimale staat.
Het gebied waar we doorheen wandelen wordt doorkruist met verschillende wegen. We zien coulisselandschappen met verspreid liggende karakteristieke boerderijen, landhuizen en veel perceelbeplanting, zoals houtwallen en hagen en ook veel boomkwekerijen.
Het betreffende gebied is onderdeel van de studie in het kader van het Koersdocument Oostflank als basis voor plannen en projecten die al deze ambities in de komende jaren gaan uitwerken. 

Onze wandeling is 7,75 kilometer lang, er wordt rustig gewandeld en meerdere keren kort gepauzeerd. Iedereen is welkom, je hoeft je vooraf niet aan te melden.
De start is om 9.30 uur bij de Kerkhovense molen (Langevennen-Oost 120). Nabij de molen kunnen auto’s parkeren. Geïnteresseerden kunnen de route opvragen bij:


Dorp
Moergestel
Waarover
Gezondheid, Sport en bewegen

Reacties

Over de organisator

Wandelclub Moergestel
Een clubje van 12 vrouwen en mannen die op de dinsdagochtend een stevige wandeling maken! Weer of geen weer, we gaan erdoor! Zonneklep of...... Lees meer